Ansjoop Botterrace Urk 2012

Zaterdag 23 juni 2012, windkracht 6 op het IJsselmeer. Zo’n 11 botters varen de haven van Urk uit om de Ansjooprace te zeilen. Stuiterend en bonkend gaan ze richting de startlijn, de eerste opvarenden worden zeeziek van het hevig klotsende water, iedereen moet hard aan het werk om de zeilen bij te zetten en op koers te blijven. Na een uurtje zeilen gaat de zon schijnen maar de harde wind blijft onverminderd sterk. Toch weet iedereen na een woeste middag op het water weer veilig de haven te bereiken, en dan is er rust en komen de stoere verhalen…

 Klik op de foto om naar het album te gaan.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Ansjoop Botterrace Urk 2012

  1. Riekus says:

    Femke, wat een prachtige foto’s. Geweldig.

  2. ruben v d meulen says:

    giga mooie fotos

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>