Ansjoop 2014 Urk

Zaterdag 21 juni, de jaarlijkse Ansjooprace op Urk. Meestal levert dat spectaculaire foto’s op…. meestal waait het er ook aardig hard…behalve deze keer..  Dus lekker ontspannen in het zonnetje zonder de trouwe regenjas kon ik er voor gaan zitten. Om 12 werd het startsein gegeven door een zeer ouderwetse luchttoeter die klonk als een gemartelde eend, gelukkig snapte iedereen dat ze nu toch echt mochten beginnen aan de race over het IJsselmeer. Na de start werd het al vrij snel erg rustig…. De wind viel wat weg en de meeste botters lagen toen in de buurt van de Ketelbrug, ver uit het zicht lagen ze te dobberen en deden ze erg hun best om nog wat te maken van de 2 rondes die ze zouden zeilen. Uiteindelijk werd het maar een ronde en waren ze blij om op tijd weer in de haven te komen voor de nasi met gebakken vis.

Tijdens het wachten kwam de EB18 nog even langs voor een paar mooie foto’s, die ik op hun site heb geplaatst. Voor de liefhebbers; www.bottereb18.nl . Ook de KNRM zorgde voor wat afleiding in de vorm van een show rondom de man overboord techniek. Die ze maar liefst 2 keer uitvoerden.

Ondanks het gemis aan echte wedstrijdspanning was het een geweldige dag, mooi weer, prachtige luchten en vooral weer een paar mooie botters!

Ansjoop 2014 Urk Klik op de foto voor het hele album.

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>