Een Droomwens….

Visserijvereniging Ons Belang in Elburg bestaat 100 jaar. Om dit te vieren hebben ze afgelopen zaterdag 14 juni een groots evenement opgezet om de droomwens van kinderen te vervullen. De stichting Kinderdroomwens vervult wensen van kinderen die op jonge leeftijd al een ingrijpende ervaring achter de rug hebben. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om een dagje uit te gaan, laat staan te gaan zeilen in een punter. Daarom heeft Ons Belang een complete dag uit georganiseerd om deze kinderen een droomdag te geven. En ook heeft de vereniging geld ingezameld om aan de Stichting kinderdroomwens mee te geven, zodat zij nog meer kinderen blij kunnen maken.

Rond 9.00 uur s’ochtend verzamelden zo’n 23 kinderen met hun ouders en begeleiders zich bij de visafslag voor het begin van een drukke dag. Na de ontvangst gingen ze door naar de botterwerf voor koffie en thee met koek en een welkomswoord. Rond 10.00 uur was het dan toch echt zo ver, ze mochten inschepen. Er lag een grote vloot punters op ze te wachten. Allemaal in een mooi oranje zwemvest kropen ze aan boord. Op de motor het havenkanaal uit, en dan naast de strekdam op het Drontermeer was het de bedoeling dat ze pootaal gingen uitzetten. (die de visserijvereniging hopelijk over een paar jaar weer kan vangen en roken.. ;-)  ) Ieder schip had een doosje met pootaal aan boord en zo kon iedereen die slijmerige ‘wormen’ over boord zetten. En de ene vond dat wat minder eng dan de andere ;-)

Daarna mochten de zeilen omhoog of de roeispanen in het water om weer terug te keren naar de botterwerf. Daar konden ze wat drinken en stoere verhalen uitwisselen, voordat we naar de overkant gingen. Bij palingrokerij van Triest kregen ze een hele bijzondere rondleiding. Zo konden ze zien en proeven wat er over een paar jaar gebeurd met hun pootaal.

Na het bezoek aan de rokerij was het tijd voor de inwendige mens. Een uitgebreide lunch van pannenkoeken, patat en brood stond klaar voor iedereen. En zo hadden ze ook tijd om even bij te komen van alle indrukken, want er stond nog meer op het programma. Touwslagerij Deetman kwam naar de werf om een demonstratie touwslaan te geven. Na wat verbaasde blikken over hoe dat in zijn werk ging werden de meesten zo enthousiast dat ze toch echt zelf hun eigen touw wilden maken.

En zo kwam er al snel een eind aan deze leuke, gezellige en geweldige dag. Na een ijsje en een bedankwoord was het tijd om weer naar huis te gaan of om nog even door Elburg te slenteren.

Ik heb een uitgebreide reportage van deze dag gemaakt, mocht je de foto’s willen hebben om te bewaren in een plakboek of iets dergelijks stuur even je mailadres naar mij, dan zorg ik dat je het complete en orginele bestand zonder watermerken toegestuurd krijgt via WeTransfer. De foto’s die ik hier op de site heb staan zijn nml. in een klein formaat geplaatst. 

Een droomwens.... Klik op de foto om het hele fotoalbum te bekijken.

Bookmark the permalink.

3 Responses to Een Droomwens….

 1. Dick Wouters says:

  Schitterende initiatieven!!!Een heerlijke dag! Voortzetten indien mogelijk!

 2. Marie-louise Bemthuis says:

  Het was echt een geweldige dag. Alles was super goed geregeld en iedereen was erg vriendelijk. Nadien nog in Elburg geweest en daar weer mensen tegen gekomen die ons vroegen hoe we de dag vonden.
  Erg betrokken allemaal. Dikke pluim en complimenten aan de hele organisatie en alle mensen die hier aan geholpen hebben.
  Het was voor ons een echt dagje uit. Bedankt!

 3. Pingback: Prachtige jubeleumdag | Visserijvereniging Elburg "ons belang"

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>