Luxemburg 2015

Afgelopen juni hebben we 2 weken heel fijn gekampeerd in Luxemburg op camping Du Rivage. Een heerlijke ruime plek aan de rivier de Sure. Uitzicht op de eenden, mussen, kwikstaartjes, nijlganzen en een eenzame parkiet. Lekker om nu eens eenden te horen kwaken  in plaats van al die herrievogeltjes bij ons in de tuin.

We hebben veel gezien en gedaan, maar ook genoten van ons plekje op de camping. We zijn naar Vianden gegaan om het kasteel te bezoeken, we hebben uren door Trier geslenterd, met een kano ons door de stroom mee laten drijven over de Sure, Luxemburg Stad bekeken, naar La Roche en Ardenne geweest en de Chouffe brouwerij van dichtbij gezien.

Maar een van de mooiste dingen was wel de Volklinger Hutte, eerst zijn we naar de stad Saarbrucken gegaan, en op de terugweg via Volklingen hebben we daar de oude staalfabriek bekeken. Jammer dat we niet heel veel tijd meer hadden, het is echt enorm terrein, een route van 7 kilometer slingert zicht door de fabriek en over het hele terrein. Dus het laatste stukje hebben we gemist omdat het al sluitingstijd was en het heeeeeel hard regende. Er is zoveel te zien dat je wel een hele dag nodig hebt, wat was het gaaf om in zo’n oude fabriek te lopen, zo enorm veel staal, niet normaal meer! De natuur neemt al stukjes over, wat prachtig is, en ondertussen worden er nog meer gebouwen gerestaureerd op het terrein zodat je er straks nog langer kunt rondstruinen. Een echte aanrader om dat eens te bezoeken!!!

Ook zijn we nog even in Saarburg geweest, het Venetie van Duitsland ;- ), natuurlijk zoveel mogelijk van Luxemburg gezien, en het Mullerthal. Want dat was vlakbij en ook nog eens erg mooi. Een klein stukje ruige natuur in het veelal glooiende Luxemburgse landschap, ook een aanrader om eens te bezoeken. Dus een top vakantie!!

Luxemburg Klik op de foto om onze foto’s te bekijken.

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>