Vakantie Ardeche 2015

Eind Augustus zijn we naar de Ardeche gereden voor 2 fijne weekjes vakantie. Het is een eindje rijden, maar dan heb je ook wat! Alhoewel… na 2 dagen zijn we snel bij de eerste camping vertrokken en nog wat zuidelijker gereden. Het was zo’n rare camping, een prachtig uitzicht op de rivier de ardeche, maar verder…. wegwezen! Dus zijn we naar Vallon Pont D’Arc gereden en daar een plekje gevonden met een nog mooier uitzicht op de rivier de Ardeche. We stonden boven de rivier en konden de hele dag kijken naar de vele kano’s die langskwamen. En vooral vast kwamen te zitten op de rotsen. Erg vermakelijk om naar te kijken. Uiteraard hebben we zelf ook een kanotocht gemaakt, we wisten precies hoe we langs de camping moesten varen zonder vast te komen zitten, en ook de rest ging erg lekker. In het begin van de tocht zijn 3 glijbanen waar je doorgaat over een dammetje heen, lijkt wel op die boomstammen in een pretpark, joehoe!! En verderop zitten nog 2 stroomversnellingen waar je slalommend om een aantal rotsen vliegt. Voor je het weet ben je alweer bij het eindpunt, en is de dag alweer voorbij. De natuur is echt prachtig. We zaten bij de ingang van de Gorges du Ardeche, daar waar de rivier een diep dal heeft uitgesleten, en er enorm hoge rotswanden staan als getuigen van vele eeuwen erosie. Met de kano kun je dat gebied in, en met de auto kun je op de weg er ver boven rijden. Met soms adembenemende uitzichten, en je kunt de bijzondere loop van de rivier goed zien.

Ook zijn we naar het Bois de Païolive in Les Vans gereden. Dat is een bos van steeneiken en rotsen. Het is een uniek bos, de kortste wandelroute is 1,5 km, appeltje eitje! Al kom je na 200 meter tot de ontdekking dat er geen weg meer terug is, en je continu aan het klauteren bent over, door, en onder rotsen. Een speeltuin voor kinderen, een beproeving voor volwassenen op hun teenslippers die ff snel wilden kijken. Er staan namelijk allemaal bijzondere rotsformaties in de vorm van dieren. Die moesten we zien! Na een uur gedwaald en geklauterd en de moed al opgegeven, want kom op; een olifant in zuid frankrijk, dat kan toch niet! Kwamen ze toch nog tegen! En ja, ze lijken echt op een olifant, schildpad, en een vechtende beer met leeuw. Wat is de natuur toch bijzonder…

Ook al wat het eind augustus/begin september, het weer was nog in vakantiestemming. Elke dag boven de 30 graden, en s’nachts niet onder de 15 graden. Echt een zomergevoel geeft dat. Dus eigenlijk hebben we vooral in de rivier gelegen. Het water was zo lekker, schoon, helder, en genoeg te zien zowel boven als onder water. We hebben nog onder de beroemde Pont D’Arc doorgezwommen, want die was vlakbij en niet zo druk meer als in het hoogseizoen. Wel lekker, want tijdens het hoogseizoen schijnen er elke dag 3000 kano’s onderdoor te varen. De Ardeche is echt enorm toeristisch, wat erg jammer is voor zo’n prachtig natuurgebied, en ook voor de lokale winkels en dorpjes, er hangt een rare sfeer waar alles draait om ze veel mogelijk mensen weg te werken, en er komen ook heel veel vage types op af…  Gelukkig hebben wij alleen het naseizoen meegemaakt, dus er was nog ruimte en rust te vinden, en vooral heerlijk weer!

Ardeche 2015

Klik op de foto om onze vakantiefoto’s te bekijken.

 

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>